fbpx

De laatste DYTG

Eelco Kingma, oprichter DYTG.

Hoi, ik ben Eelco. Ik heb meer dan 10 jaar geleden de DYTG opgericht.

Ik heb minder leuk nieuws. 

Na 12 jaar DYTG organiseren is het mooi geweest. De DYTG2022 is de laatste DYTG.

De DYTG is opgezet in een tijd waarin de online video wereld heel anders was.

YouTube was alleen een hobby en geld verdienen met online video was nog niet mogelijk. Dat is gelukkig veranderd. Voor veel mensen is creator zijn hun werk geworden.

Ook voor mijzelf is de afgelopen jaren veel veranderd, naast de DYTG heb ik samen met mijn beste vriend #spon Influencer Marketing opgezet. Dit loopt zo goed dat ik hier meer tijd in wil kunnen steken.

De DYTG is opgezet als een evenement waar ik geen winst mee wilde maken. Geld wat met de DYTG verdient werd moest terug in evenement worden gestoken ipv in een dikke auto of villa.

Daarbij vond ik het belangrijk om het evenement betaalbaar te houden voor de vaak jonge bezoekers die vaak geen 100 euro hebben voor een groot evenement.

De DYTG is voor mij altijd een passie project geweest. Een uit de kluiten gewassen hobby die ik met veel plezier heb mogen doen. 

Het organiseren van een groot evenement kost veel tijd en zo werd dit ineens mijn baan. De inkomsten hebben echter nooit geklopt met de hoeveel tijd ik er in stak.

De DYTG is mijn kindje en doet het pijn om nu aan te kondigen dat dit de laatste editie gaat zijn.

Maar de tijden veranderen. Hoe gaaf ik de DYTG ook vind en hoeveel pijn het mij ook doet om dit te moeten zeggen: De DYTG zoals hij 12 jaar geleden opgezet is, is tegenwoordig niet meer mogelijk.

Grote YouTubers komen niet meer gratis naar evenementen en het is onmogelijk om iedereen te kunnen betalen.

Als we alle creators zouden betalen die we op het evenement willen hebben gaan sommige meet & greet tickets richting de 1000 euro! En reizen de evenement tickets al helemaal de pan uit.

Dus is het met pijn in mijn hart dat ik zeg; het tijd is om te stoppen met de DYTG.

Maar niet voordat we nog een laatste afscheid editie houden dit jaar met alle creators, fans en crewleden die willen komen!

We gaan deze laatste editie speciaal maken! Nog een laatste keer dit unieke evenement voor de online video community door de online video community! 

Ik wil alle mensen die de DYTG mogelijk hebben gemaakt bedanken!

Alle creators die jarenlang zonder vergoeding zijn gekomen! 

Crewleden die ieder jaar vele dagen of weken in de productie stoppen, mijn familie en vrienden die die mij door dik en dun hebben gesteund. 

En natuurlijk alle bezoekers die het evenement mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie had de DYTG nooit zo lang kunnen blijven bestaan!

Bedankt allemaal voor dit prachtige avontuur en ondanks dat dit de laatste editie is geloof ik dat deze community nog lang zal blijven bestaan!